Українці зможуть повернутися до повсякденного життя: імпланти для остеосинтезу вже доступні для пацієнтів, які постраждали внаслідок війни

Українці зможуть повернутися до повсякденного життя: імпланти для остеосинтезу вже доступні для пацієнтів, які постраждали внаслідок війни

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення цивільні та військові страждають від поранень зі складним ураженням кісток. За останні десять місяців кількість постраждалих різко зросла.

Імпланти для остеосинтезу — це ефективне рішення, яке допоможе постраждалим від війни росії проти України пролікувати складні ураження кісток. Для цього Міністерство охорони здоров’я України обрало три пілотні лікарні в Ужгороді, Вінниці та Черкасах, куди необхідні імпланти для остеосинтезу будуть постачатися як гуманітарна допомога.

«З війною цінність людського життя набула нового смислу. З метою забезпечити достойну якість життя українцям, які отримали серйозні поранення, наше Міністерство залучає до колаборації компанії-лідери із передових медичних технологій та фонди, які з ними співпрацюють», — говорить заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Суть проєкту

Із початком повномасштабної війни російської федерації проти України, колосально зросла кількість пацієнтів зі складною травмою, пов’язаною із ураженням кісток: відкриті та закриті перелами кінцівок спричинені бойовим ураженням (від вогнепальної зброї, уламків снарядів, ракет, травми спричинені руйнуванням будівель тощо).

Міністерством охорони здоров’я України за фінансової підтримки глобальної біофармацевтичної компанії AstraZeneca, за участі міжнародного благодійного фонду Yellowblue Force Foundation реалізується пілотний проєкт із забезпечення визначених лікарень інструментами та імплантами для металоостеосинтезу. Загалом очікується, що в межах благодійного проєкту імпланти для остеосинтезу зможуть отримати більше ніж півтори тисячі пацієнтів в Україні.

Де можна отримати допомогу?

Міністерство охорони здоров’я України обрало три пілотні лікарні в Ужгороді, Вінниці та Черкасах, куди необхідні інструменти та імпланти постачаються як гуманітарна допомога.

У Черкаській області в якості пілотної лікарні було визначено КНП «Черкаську обласну лікарню Черкаської обласної ради», Травматологічна служба якої розташована за адресою м. Черкаси, вулиця Менделеєва 3. Лікарню обрано з урахуванням наявності спеціалізованої служби, необхідного для операцій обладнання, досвіду застосування фахівцями лікарні технології металоостеосинтезу.

Які травми лікуватимуть?

Металоостеосинтез - це сучасний метод лікування складних ушкоджень кісток за допомогою спеціальних імплантів: пластин, гвинтів, стрижнів та систем для зовнішньої фіксації, які фіксують кісткові уламки і відновлюють єдність кісток. Метод показано для:

  • складних травм та переломів, зрощення яких без оперативного втручання неможливе;
  • переломів, які становлять небезпеку можливістю пошкодження кістковими фрагментами прилеглих тканин;
  • неправильно зрощених переломів;
  • переломів, які повільно консолідуються з тривалим загоєнням кісток;
  • переломів із вторинним зміщенням уламків.

У межах даного проєкту у якості благодійної допомоги надаватимуться саме імпланти для внутрішньої (а не зовнішньої) фіксації.

Хто зможе отримати допомогу?

Визначені лікарні забезпечено необхідним інструментами для проведення операцій, а імпланти для операцій (стрижні, пластини) безоплатно замовлятимуться лікарями лікарень та встановлюватимуться пацієнтам, які отримали складну травму, спричинену війною. Важливо, що замовлення буде робитися під кожного конкретного пацієнта, із урахуванням індивідуальної анатомії та травми.

При цьому імпланти для проведення операцій надаватимуться безоплатно саме тим пацієнтам, які постраждали внаслідок воєнних дій (поранення цивільних чи військових внаслідок бойових дій, травми від руйнування будівель, спричинені влучанням ворожих ракет, дронів чи снарядів, та подібні травми), а не пацієнтам із побутовою чи спортивною травмою.

Які інструменти та імпланти надаються в рамках проєкту?

Командою Yellowblue Force Foundation на базі ретельного тендерного відбору було обрано європейського виробника сучасних імплантів, які сертифіковано як у країнах Європи, так і в Україні. Виробник має в України офіційного представника, що здійснює постачання продукції у лікарні, а також забезпечує лікарям необхідну професійну підтримку та навчання.

Куди можна звертатися у випадку запитань, подяк чи побажань?

Лікарі, пацієнти чи їх родичі можуть звернутися до команди Yellowblue Force Foundation написавши листа за адресою implants@yellowblue.foundation

Поділитися:
Дивитись більше:
01.05.2024

В Україні розроблено  Платформу допомоги врятованим

 

https://www.help-platform.in.ua...

25.04.2024

Вакцинація — це безпечний та ефективний спосіб захисту дітей та дорослих від небезпечних інфекційних хвороб та їхніх...

Приймальня:
КНП "Тальнівський ЦПМСД" ТМР:
GPS: 48.894784392576, 30.685329437256
Графік роботи:
пн-пт 8:00-18:00
сб 8:00-14:00
нд 9:00-11:00

КНП "Тальнівський ЦПМСД" ТМР

КНП "Тальнівський ЦПМСД" ТМР